Bokbinderi - helgkurs

Bokbinderi - helgkurs

Hantverk

På den här helgkursen blir du introducerad till hantverket att tillverka böcker. Du lär dig att med få hjälpmedel och varierande tekniker binda olika typer av böcker. Från den enklaste metoden att binda och sy ihop papper till olika roliga format såsom Concertina böcker och vikta origami böcker.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi går igenom olika tekniker. Vi gör både vikta, sydda och limmade böcker och går igenom det material som används och behövs. Vi tittar på hur bokbindning har utvecklats och vad som händer nu. Både form och innehåll diskuteras och vi prövar även mera experimentella bokformat. Vid kursens slut har deltagarna fått en introduktion till bokbindning och grundkunskaper i hantverket att binda böcker.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för bokbindning och att arbeta med händerna.

LEDARE
Eva Hejdström är utbildad konstnär och bokbindare. Eva studerade måleri på Glasgow School of Art och gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och experimentella tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Eva har undervisat på ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

VIKTIG INFORMATION
Materiallista kommer att tillhandahållas innan kursstart. Kursledaren kommer att tillhandahålla en del material som kan köpas på plats. Vi har lunch paus i 1 timme så ta gärna med dig matsäck till kursen.