Bokbinderi

Bokbinderi

Hantverk

På den här kursen blir du introducerad till hantverket att tillverka böcker. Du får lära dig att med få hjälpmedel och varierande tekniker binda olika typer av böcker. Från den enklaste metoden att binda och sy ihop papper till olika roliga format såsom Concertina böcker och vikta origami böcker.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi går igenom olika tekniker. Vi gör både vikta, sydda och limmade böcker och går igenom det material som används och behövs. Efterhand som deltagarna fördjupar sina kunskaper kan egna idéer utvecklas. Både form och innehåll diskuteras och vi prövar även mera experimentella bokformat. Vid kursens slut har deltagarna fått grundläggande kunskaper i bokbindning och erfarenhet att fortsätta tillverka sina egna böcker.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för bokbindning och att arbeta med händerna.

LEDARE
Eva Hejdström är utbildad konstnär och bokbindare. Eva studerade måleri på Glasgow School of Art och gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och experimentella tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Eva har undervisat på ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

VIKTIG INFORMATION
Material lista skickas ut till deltagarna innan kursstart. Ledaren kommer att tillhandahålla en del material som kan köpas på plats under kursens gång.