Hantverk & konst

På den här helgkursen blir du introducerad till hantverket att binda böcker. Du får lära dig att med få hjälpmedel och varierande tekniker göra några olika bindningar. Från enkel en arks häftning till att sy böcker med flera lägg. Du får tillverka böcker med både mjuka och hårda pärmar.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi går igenom olika tekniker och vilka verktyg och material som behövs. Du får lära dig om fiberriktning, hur man syr en inlaga och hur man limmar pärmar och inlaga. Vi går igenom både traditionella och mera innovativa bindningar. Du har vid kursens slut tillverkat 4-5 böcker med olika bindningar och fått grundläggande kunskaper och en introduktion till bokbindning.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för bokbindning och att arbeta med händerna.

KURSLEDARE
Eva Hejdström är utbildad konstnär och bokbindare. Eva studerade måleri på Glasgow School of Art och gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och innovativa tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Eva har undervisat på ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

VIKTIG INFORMATION
Materiallista kommer att tillhandahållas innan kursstart. Kursledaren kommer att tillhandahålla en del material som kan köpas på plats. Vi har lunchpaus i 1 timme så ta gärna med dig matsäck till kursen.