Övrigt

Under 2020 har riksdagen beslutat att ge studieförbunden medel för att erbjuda digital kompetensutveckling för vuxna som har förlorat/riskerar förlora jobb p.g.a. Coronapandemin. Vi har därför den stora glädjen att ge dig som är musiker en Gratis fördjupningskurs i musikproduktion med den lysande och alldeles unika musikproducenten och ljudteknikern Emil Isaksson från Studio Möllan, Malmö.
Kursen sker på distans digitalt via Zoom.


MÅLGRUPP
Detta är en yrkesinriktad kurs för musiker över 18 år som vill fortbilda sig med syfte att öka sina chanser att kunna verka som musiker till följd av Covid-19 pandemin.


MÅL
Målet med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper om musikproduktion; inspelning, arrangering och mixning, med utgångspunkt från en klassisk pop/rock ensemble. Efter kursens slut kommer du:
- Kunna olika metoder och sound för inspelning av trummor, bas, gitarr, klaviatur och röst
- Kunna arrangera och redigera vanliga element i en pop-/rocklåt
- Kunna grunderna i mixning av en pop-/rocklåt
- Ha spelat in, arrangerat och mixat en pop-/rocklåt.
- Kunna arbeta kreativt och självständigt med dator och ljudkort. Antingen med egen musik eller mot kunder som betald musiker/arrangör.

KURSINNEHÅLL
Kursen består av 10 träffar utspritt på 5 veckor.
11 nov I Onsdag - Introduktion + Tema: Trummor

12 nov I Torsdag - Tema: Trummor fortsättning

18 nov I Onsdag - Tema: Bas

19 nov I Torsdag - Tema: Elgitarr

25 nov I Onsdag - Tema: Akustisk Gitarr

26 nov I Torsdag - Tema: Klaviatur

2 nov I Onsdag - Tema: Sång

3 dec I Torsdag - Tema: Kör och Percussion

9 dec I Onsdag - Tema: Mixning

10 dec I Torsdag - Mixning och Lyssning

Varje tillfälle innehåller genomgång av olika metoder för inspelning av de olika elementen. Du får lära dig om sound - hur ljudet påverkas av de olika inspelningsmetoderna. Ledaren ger exempel på olika tekniker vilka ni sedan kan testa på egen hand. Träffarna avslutas med genomgång av vad ni har lyckats spela in under dagen med feedback och kreativ kritik. Du får även lära dig hur man arrangerar och mixar en låt. I slutet av kursen kommer du ha spelat in, arrangerat och mixat en pop-/rocklåt med handledning av den erfarna Emil Isaksson från Studio Möllan och de andra kursdeltagarna.


FÖRKUNSKAPER OCH UTRUSTNING
Du behöver:
- Dator
- Ljudkort med mikrofon
- Midiklaviatur
- Mjukvara för inspelning och mixning, t.ex. Pro tools, Logic, Reaper, Garageband, Ableton, Cubase

Du behöver känna till grundläggande funktioner om ditt inspelningsprogram, t.ex. hur man spelar in ljud med ett ljudkort och mikrofon samt ett mjukvaruinstrument, t.ex. ett midiklaviatur. Detta för att vi ska kunna fokusera på det musikaliska istället för det tekniska.

För frågor om förkunskaper och utrustning, kontakta Sanna Martin, sanna.martin@sv.se
Sanna jobbar som verksamhetsutvecklare inom musik på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.


KURSLEDARE
Emil Isaksson är musikproducent och ljudtekniker bosatt i Malmö. Sedan 13 år tillbaka äger och driver han Studio Möllan, Malmös mest själfyllda och klassiska studio för indieakter. Emil studerade musikproduktion vid Växjö universitet (nuvarande Linné Universitetet) och ägnar sin fritid åt DIY elektronik samt bygger och modifierar studioutrustning.

För mer information om Studio Möllan, se www.studiomollan.com


ÖVRIG INFORMATION
Om du vill gå kursen men föredrar andra tider, kontakta oss så kanske vi har möjlighet att ändra tiden.

Kursen startar när minst 8 deltagare är anmälda. Max antal deltagare: 15

När du anmält dig förbinder du dig att gå kursen såvida du inte avanmäler dig senast en vecka innan kursstart. Om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena debiteras du på en avbokningsavgift på 800:-. Detta för att försäkra att kursplatserna utnyttjas.


Har du frågor om kursen, hör av dig till Sanna
sanna.martin@sv.se
070-726 14 93