Dans

För deltagare som tycker om att dansa och att röra dig till musik. På den här kursen fokuserar vi på den mogna kvinna, hon som älskar att dansa! I dansen får man energi till kroppen, själ och i dansen har man möjlighet att hitta sin livsenergi och kropps alldeles egna unika rörelsemönster.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi dansar till Gabrielle Roths sköna musik 5 Rythm. Det är dans/rörelse/meditation som kan utföras av alla. Det är inga steg att lära sig och det är ingen koreografi att följa. Rörelserna är fria och spontana. Vi dansar de fem rytmerna; Flowing, Staccato, Chaos,Lyrical och Stillness. Vi avslutar varje tillfälle med skön avspänning. Vår kropp vet hur den vill röra sig. När vi dansar kan vi uttrycka våra känslor liksom vi kan göra i exempelvis målning eller andra kreativa aktivitet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs

KURSLEDARE
Eva Lagerbäck är beteendevetare med en 4-årig utbildning på Gestalt Akademin i Skandinavien. Hon har under hela sin yrkesverksamma tid arbetat med utveckling av människor både individuellt och i grupp och varit handledare för personal inom ett flertal organisationer. Eva är bland annat utbildad dramapedagog och har också långt tillbaka i tiden ett förflutet som dansare. Dans och rörelse har alltid funnits som en viktig del i hennes liv och i sitt arbete.

VIKTIG INFORMATION
Vi dansar barfota eller har mjuka inneskor. För avspänningen finns det yogamattor på plats, men ta gärna med en lätt filt om man är lite frusen.