Hälsa & välbefinnande

För dig som tycker om att dansa och att röra dig till musik. På den här kursen fokuserar vi på dig mogna kvinna, som älskar att dansa.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi dansar till Gabrielle Roths sköna musik 5 Rythm. Det är dans/rörelse/meditation som kan utföras av alla. Det är inga steg att lära sig och det är ingen koreografi att följa. Rörelserna är fria och spontana. Vi dansar de fem rytmerna; Flowing, Staccato, Chaos,Lyrical och Stillness. Vi avslutar varje tillfälle med skön avspänning.

Vår kropp vet hur den vill röra sig. När vi dansar kan vi uttrycka våra känslor liksom vi kan göra i exempelvis målning eller andra kreativa aktivitet.
I dansen kan du få energi till kropp och själ och i dansen har du möjlighet att hitta din livsenergi och din kropps alldeles egna unika rörelsemönster.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs

KURSLEDARE
Eva Lagerbäck
Jag är beteendevetare med en 4-årig utbildning på Gestalt Akademin i Skandinavien. Jag har under hela min yrkesverksamma tid arbetat med utveckling av människor både individuellt och i grupp och varit handledare för personal inom ett flertal organisationer. Jag är bland annat utbildad dramapedagog och har också långt tillbaka i tiden ett förflutet som dansare. Dans och rörelse har alltid funnits som en viktig del i mitt liv och i mitt arbete.

VIKTIG INFORMATION
Du dansar barfota eller har mjuka inneskor. För avspänningen finns det yogamattor på plats, men ta gärna med dig en lätt filt om du är lite frusen.