Data & IT

Denna kurs vill ge er som användare av iPhone hjälp att utnyttja mer av de möjligheter som finns inbyggda i telefonen och alla de appar som man kan lägga in på den. Apparna är ofta gratis eller till en liten kostnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här får deltagarna lära sig att hantera grundfunktionerna, liksom de inbyggda apparna som finns i telefonen. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med datorn, plattan eller med andra personer. En viktig del i all surfing på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur man kan skydda sina uppgifter. Deltagarna ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna sig trygg med att deras uppgifter inte hamnar i orätta händer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen.

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar deltagarna med sin egen iPhone. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning till telefonerna.

VIKTIG INFORMATION
Vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i iPhonen, så det är bra om man har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att har sitt Apple-ID tillgängligt.