Data & IT

Denna kurs vill ge dig som användare av iPhone hjälp att utnyttja mer av de möjligheter som finns inbyggda i din telefon och alla de appar som du kan lägga in på den. Apparna är ofta gratis eller till en liten kostnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här får du lära dig att hantera grundfunktionerna, liksom de inbyggda apparna som finns i telefonen. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med din dator, platta eller med andra personer. En viktig del i all surfing på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur du kan skydda dina uppgifter. Du ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna dig trygg med att dina uppgifter inte hamnar i orätta händer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen.

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen iPhone. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning till telefonerna.

VIKTIG INFORMATION
Vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i din iPhone är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.