Mat & dryck

Nu ska vi laga mat som på Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger, smaker och dofter, som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är de traditionella från landsbygden, hämtade direkt från mammas kök. Francesca är uppvuxen mitt i detta och under kursen får du lära dig laga flera av hennes vegetariska favoriter.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar kvällen med att äta det om vi har lagat tillsammans.

KURSLEDARE
Redan när Francesca Holmström var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo, hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Farfar ägde stadens teater dit den tidens alla stora sångare kom och det var dessa som skulle bjudas på middag efter föreställningarna. Lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket när hon lagar mat.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer!