Facebook

Facebook

Data & IT

För dig som nyss startat med Facebook, du som funderar på att börja eller vill gå vidare och göra mer. Eller kanske rent av har funderat på att sluta när du hört om skandaler med läckt information! Vi tar det från början och ser till att du under vägen får grepp om de olika möjligheterna till kontakter, nöjen och nytta som Facebook erbjuder. Hela tiden med koll på den information som du lämnar.
Idag är ju Facebook också en vanlig kanal för företag och myndigheter där de erbjuder fördjupad information och kontakt. Vi tittar igenom det stora utbudet

INNEHÅLL
- Skapa ett konto
- Inställningar - t ex vem får läsa dina inlägg
- Din profil - hur vill du presentera dig och för vilka
- Vänner – hålla kontakt med dem du har och hitta nya
- Grupper - för olika intressen. Gå med i grupper eller skapa egna
- Facebook för nyheter och kommentarer. Om källkritik – h koll på var ”nyheterna” kommer ifrån
- Bilder/foton - egna och sådana du får från andra
- Alla tjänster från myndigheter och företag på Facebook

Säker på Facebook
En viktig del i all surfning på internet och i sociala medier – inte minst Facebook - är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur du kan skydda dina uppgifter – lösenord, säkerhetsinställningar, vanliga försök till intrång. Du ska kunna ha glädje av Facebook och samtidigt känna dig trygg med att dina uppgifter inte hamnar i orätta händer.

LEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datoranvändning i många år och är också en flitig Facebook-användare sedan många år. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på Malmö högskola och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

VIKTIG INFORMATION
Du som deltar på kursen, ta med din iPad eller iPhone. Vi går också igenom hur vi enkelt kan hantera våra Facebook-konton med appar på iPaden och i iPhonen.