Mat & dryck

Pasta ska man göra från grunden, då blir den godast. Och det är just vad den här kursen handlar om. Vi börjar med mjöl och ägg och knådar och formar till en mängd olika typer av pasta; rör, spiraler, plattor, långa stänger, kuddar och många fler. Som avslutning gör vi såser, pesto, auberginröra och annat gott att äta till den färska pasta vi själva gjort.

INNEHÅLL
Vi jobbar i smågrupper med olika sorters pasta och tillbehör och avslutar kvällen med gemensam måltid. Därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket.

KURSLEDARE
Redan när Francesca Holmström var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo, hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Farfar ägde stadens teater dit den tidens alla stora sångare kom och det var dessa som skulle bjudas på middag efter föreställningarna. Den lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer.