Föreläsning - Från säd till bröd - utan snabba genvägar

Föreläsning - Från säd till bröd - utan snabba genvägar

Vad vet du egentligen om en av våra viktigaste basvaror? Christine Heger från Bröd&Kvarn berättar med passion om vägen från säd till bröd och varför du bör välja mjöl och bröd med omsorg, vad fördelarna med färskmjölet mjöl är och varför du kan äta bröd med gott samvete om du bara väljer rätt. Bröd behöver inte vara en kaloribomb eller innehålla onödiga tillsatser. Med kunskap blir det istället en källa för njutning och näring. Under kvällen får du lukta, smaka, mala och upptäcka skillnaden på mjöl och mjöl.
Välkommen!

Det går inte att ta miste på att Christine älskar att baka och vill baka med det mjöl som är bäst för jorden, hälsan och smaken. ”Som konsument är man lurad! Vår generations kunskap kring mjöl existerar knappt. Istället blir vi matade med tillsatser och näringsfattigt mjöl som ingen av oss mår bra av,” menar Christine.
Brödets dåliga rykte är inte bara ett rykte, utan tyvärr en realitet, fortsätter Christine. Bröd och mjöl är en basvara i de flesta svenska hem och även om många älskar bröd undviks det ofta. Med kunskap om skillnaden på mjöl och mjöl och bröd och bröd, kan mjöl och bröd istället vara njutning.
Under föreläsningen får du lära dig om varje steg från valet av korn, till odling, malning och bakning. Därefter får du smaka och dofta på olika mjöl och flingor för att själv uppleva den stora skillnaden. Visste du att mjöl är en färskvara? Efter föreläsningen får du även prova att mala mjöl och flingor. Du går hem fylld av nyvunnen kunskap om mjöl och bröd, och förhoppningsvis en stor lust att själv vilja baka.
Christine Heger är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, men bytte bana för två år sedan och driver nu företaget Bröd&Kvarn. Genom Bröd&Kvarn bloggar hon om säd, mjöl och bakning. Följ gärna även hennes Instagram-konto med inspiration om fullkorn och bakning.

I pausen bjuder vi på kaffe och kaka från Katrinetorps Trädgårdscafé
Länk till bloggen 1
Länk till bloggen 2


Lokal: Katrinetorp Landeri, Katrinetorps allé 1I pausen bjuder vi på kaffe och kaka från Katrinetorps Trädgårdscafé