Mat & dryck

Genom forskning vet vi idag egentligen mer än någonsin om sambanden mellan vad vi äter och hur vi mår. Ändå ökar vällevnadssjukdomarna i oroväckande takt. Och hur ska vi veta vad som verkligen är nyttigt för oss med de mer eller mindre väl underbyggda kostråd och dieter som snurrar i böcker och media?

I kunskaps- och kokboken Klok på Mat sammanfattar Arne Berge (vetenskapsskribenten) och Susanna Bill (matkreatören och 3a i Sveriges Mästerkock 2015) 10 års forskning från Lunds Universitet.
Under föreläsningen får vi ta del av den kunskap som ligger till grund för recepten i Klok på Mat, såväl som hur recepten är uppbyggda och fungerar. Dessutom bjuder Arne och Susanna på praktiska, handfasta tips om hur man snabbat kan ställa om sin kost och bli just friskare och klokare! Boken ”Klok på Mat” finns till försäljning under pausen.

LOKAL
Välkommen till en av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelsk landskapspark. Byggnaderna har genomgått en varsam restaurering och erbjuder idag en levande historisk miljö.
Katrinetorp Landeri, Katrinetorpsallé 1

I pausen bjuder vi på kaffe och kaka från Katrinetorps Trädgårdscafé