Foto

Foto

Fotografering är något av det roligaste man kan ge sig in på. Inom foto är man fri att uttrycka sig på ett väldigt personligt plan, ingen bild är lik den andra, men alla har en personlig touch från fotografen.
Jag tror väldigt mycket på konceptet att man lär sig genom att göra, framförallt i en så känslostyrd, personlig värld som inom fotografering. Man tar inte bara en bild, man fångar ett ögonblick.
Vi startar med att lära dig hur din kamera fungerar, när och hur man använder blixten och hur man fotograferar i dagsljus på bästa sätt.
Vi går igenom de viktigaste och vanligaste inställningarna på din kamera.
Du lär dig att komponerar din bild och vad det är som gör att man fångas av vissa bilder medans vissa bilder inte känns lika lockande.
Vi kommer fokusera mycket på "Learn by doing" vilket innebär att vi kommer ta teorin med oss ut och använda den i praktiken genom att röra oss runt i stan och fotografera.
Dessa bilder kommer vi sen gå igenom i grupp och diskutera kring.
Denna kurs vänder sig främst till dig som fotograferar med systemkamera eller kompakt/spegellös systemkamera.

KURSINNEHÅL
Presentation och diskussion - vad vill ni uppnå med ert fotande?

Teori del I - inställningar & menyer i kameran.

Praktisk lektion - snabb genomgång av föregående veckas teori följt av fotograferande utomhus - fri tolkning.

Genomgång av bilderna från förra veckan - alla får förklara vad de tänkte med sina bilder och vad de ville förmedla. - diskussion.

Teori II - Att komponera sin bild ur ett artistiskt perspektiv.

Praktisk lektion - snabb genomgång av föregående veckas teori för att sedan ta sig ut och fotografera med fokus på tema.
Genomgång av föregående veckas bilder - alla får återigen förklara sin tanke bakom sina bilder.

Teori III - Skillnader på olika kameror och objektiv, varför ska man ha en viss sorts objektiv till en viss sorts fotografering.

Praktisk lektion - Ta oss ut och fotografera med tema.

Slutlektion - Genomgång av förra veckans bilder samt slutfotografering ute på stan - fri tolkning


LEDARE
Martin Sánchez Grahn, frilansfotograf med 15 års erfarenhet av att fotografera allt från Malmö FF's Champions League-resor till Bröllopsfotografering.

VIKTIG INFORMATION
Ta med dig din egen kamera till kursen