Språk

På denna kurs kommer vi att utgå från relevant kunskap som kan behövas för att kunna använda enkla ord och fraser som rör konkreta vardagssituationer. Deltagarnas lärande kommer vara centralt och olika former av inlärningsmetoder kommer provas på i grupp och/eller enskilt. Deltagarna ska vara beredda på aktiva och lärorika lektioner!

INNEHÅLL OCH MÅL
Med en grundläggande förståelse för den franska grammatiken och ett utökat ordförråd kommer deltagarna att kunna ställa enkla frågor och förstå enkla svar samt tala och skriva på franska om enkla ämnen. Målet är att man också ska utvidga sina kunskaper angående kultur och samhället där språket talas. Efter kursen kommer du att kunna kommunicera i enkla sammanhang som kräver ett enkelt och direkt utbyte av information om vardagliga ämnen och aktiviteter.

FÖRKUNSKAP
Denna kurs vänder sig till dig som har läst franska i en termin eller som redan har motsvarande kunskaper i franska.

KURSLEDARE
Leena har bott i Paris, där hon levde med sin familj i 14 år. Hon kom tillbaka till Sverige 2007, då hade hon i princip förvandlats till fransyska. Leena är en operaälskande livsnjutare som lever med mottot att livet är för kort för att inte uppfylla sina drömmar. Frankrike har alltid inspirerat henne med sin kultur, mat och även dess språk.

KURSLITTERATUR
Franska 1 av Gunilla Ericsson och Agnet Rehder.

VIKTIG INFORMATION
Startgaranti: Kurser startar när minst 6 deltagare är anmälda.
Vid 6 deltagare blir det 10 kurstillfällen/20 studietimmar.
Vid 7 deltagare blir det 11 kurstillfällen/22 studietimmar.
Vid 8 eller fler deltagare blir 12 kurstillfällen/24 studietimmar
Antalet kurstillfällen och timmar kan komma att justeras efter startad kurs.