Språk

På denna franska kurs kommer vi att utgå från relevant kunskap som kan behövas för att använda ord och fraser som rör konkreta vardagssituationer. Deltagarnas lärande kommer vara centralt och olika former av inlärningsmetoder kommer provas på i grupp och/eller enskilt. Kursdeltagarna ska vara beredda på aktiva och lärorika lektioner!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Här arbetar vi med färdigheter som läsa, höra, tala och skriva. Vi lär oss glosor, läser, översätter texter, övar grammatik, skriver övningar och bygger upp vårt franska ordförråd. Målet är att deltagarna ska kunna tala om sig själv, sina olika intressen, beskriva olika vardagssituationer som att gå och handla och beställa mat samt uttrycka en åsikt i olika situationer som man kan hamna i.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till er som har läst franska i minst tre terminer eller har motsvarande kunskaper i franska.

KURSLEDARE
Leena har bott i Paris, där hon levde med sin familj i 14 år. Hon kom tillbaka till Sverige 2007, då hade hon i princip förvandlats till fransyska. Leena är en operaälskande livsnjutare som lever med mottot att livet är för kort för att inte uppfylla sina drömmar. Frankrike har alltid inspirerat henne med sin kultur, mat och även dess språk.

KURSLITTERATUR
Franska 2 av Gunilla Ericsson, Agneta Rehder

ONLINE>/b>
* Detta är en distanskurs som hålls online.
* För att genomföra kursen behöver man tillgång till dator, headset och internetuppkoppling.
* Länken till kursen skickas till dig dagen innan kursen startar.
* Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten.