Grundkurs iPad 55+

Grundkurs iPad 55+

Data & IT

Vi går igenom de olika funktionerna i din iPad och visar på de stora möjligheterna med alla de appar som finns att ladda ner - ofta helt gratis. Vi tar också upp hur iPad kan kommunicera med t ex dator, telefon och internet.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursens mål är att du som deltagare skall få ut så mycket som möjligt av din iPad. Och det finns mycket mycket du kan göra med den. För nöje och för nytta. Här är några av de punkter vi tar upp i kursen:
-Inställningar som skall passa dig
-Ta bilder, redigera och visa dem
-Lyssna på musik, se film/teve
-Hålla kontakt via t ex e-post, FaceTime, Skype eller Facebook
-Läsa böcker och tidningar
-Surfa på internet, ladda ner och ladda upp i Molnet

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper men det underlättar om du har använt dator tidigare

LEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen iPad. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning.

VIKTIG INFORMATION
Då vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i iPad är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. Om du vill kan du få hjälp med detta under kursen. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.