Data & IT

Vi går igenom de olika funktionerna i din iPad och visar på de stora möjligheterna med alla de appar som finns att ladda ner - ofta helt gratis. Vi tar också upp hur iPad kan kommunicera med dator, telefon och internet.

INNEHÅLL OCH MÅL
En viktig del i all surfing på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur du kan skydda dina uppgifter. Du ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna dig trygg med att dina uppgifter inte hamnar i orätta händer. Kursens mål är att du som deltagare skall få ut så mycket som möjligt av din iPad, det finns mycket du kan göra med den. För nöje och för nytta.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper – bara intresse för att utnyttja din iPad

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen iPad. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning.

VIKTIG INFORMATION
Då vi går igenom hur man använder e-mejl i iPad är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar, du vill kan du få hjälp med detta under kursen. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.