Data & IT

Vi går igenom de olika funktionerna på iPaden och visar på de stora möjligheterna med alla de appar som finns att ladda ner - ofta helt gratis. Vi tar också upp hur iPaden kan kommunicera med datorn, telefonen och med internet.

INNEHÅLL OCH MÅL
En viktig del i all surfing på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur man kan skydda sina uppgifter. Man ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna sig trygg med att uppgifter inte hamnar i orätta händer. Kursens mål är att deltagare skall få ut så mycket som möjligt av sin iPad, det finns mycket man kan göra med den. För nöje och för nytta.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper – bara intresse för att utnyttja din iPad

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar deltagarna med sin egen iPad. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning.

VIKTIG INFORMATION
Då vi går igenom hur man använder e-mejl i iPad är det bra om deltagarna har ett e-mejlkonto innan kursen startar, vill man då kan man få hjälp med detta under kursen. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att man har sitt Apple-ID tillgängligt.