Grundkurs iPhone 55+

Grundkurs iPhone 55+

Data & IT

Denna kurs vill ge dig som användare av iPhone hjälp att utnyttja mer av de möjligheter som finns inbyggda i din telefon och alla de appar som du kan lägga in i den - ofta gratis eller till en liten kostnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
I kursen lär du dig att hantera grundfunktionerna ordentligt, liksom de inbyggda apparna som finns i telefonen. Apparna som ger dig hjälp i vardagen eller ger dig möjligheter till underhållning var du än befinner dig. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med dina andra apparater – dator, plattor - eller med andra personer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen.

LEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datoranvändning i många år och är också en flitig Facebook användare. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen iPhone. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning till telefonerna.

VIKTIG INFORMATION
Då vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i din iPhone är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.