Data & IT

Denna kurs vill ge dig som användare av iPhone hjälp att utnyttja mer av de möjligheter som finns inbyggda i din telefon och alla de appar som du kan lägga in i den - ofta gratis eller till en liten kostnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
I kursen lär du dig att hantera grundfunktionerna ordentligt, liksom de inbyggda apparna som finns i telefonen. Apparna som ger dig hjälp i vardagen eller ger dig möjligheter till underhållning var du än befinner dig. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med dina andra apparater – dator, plattor - eller med andra personer. En viktig del i all surfning på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur du kan skydda dina uppgifter – lösenord, säkerhetsinställningar, vanliga försök till intrång och hur du känner igen dessa. Du ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna dig trygg med att dina uppgifter inte hamnar i orätta händer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen.

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datoranvändning i många år och är också en flitig Facebook användare. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar du med din egen iPhone. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning till telefonerna.

VIKTIG INFORMATION
Då vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i din iPhone är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.