Hälsa & välbefinnande

Hatha yoga - under kursen så kommer vi att gå igenom följande ämnesområden: Kroppen, andningen och hur det påverkar vårat sinne att befinna oss i olika positioner.

KURSINNEHÅLL
Hatha yoga är en fysisk form av yoga där vi börjar i stående positioner som vi håller en stund och avslutar klassen i sittande och sist liggande positioner. Hatha yoga är en mer utmanande form då vi håller positionerna ett tag. Det kan vara allt från några sekunder till några minuter beroende på vilken form vi är i och vilken positioner vi gör. Man kan självfallet komma ur positionen om man känner att man behöver. Det är just detta som gör att vi blir starka i våra kroppar då vi kan stå och hålla en position ett tag och sedan hålla den lite längre för varje gång vi gör den. Vi bygger styrka och uthållighet i våra kroppar och blir starkare för varje gång. Detta märker vi ganska snabbt efter bara några klasser. Självfallet handlar också orken om vår dagsform och vi känner oss olika starka i kroppen olika dagar. Genom att stå men också sitta i specifika positioner så händer det saker i vårat sinne. Vi balanserar oss helt enkelt genom att hålla dessa positioner statiskt med våra kroppar. Detta mår vi väldigt bra av och vi känner oss avslappande och rörligare. Vi sover bättre och får bättre fokus. Fördelarna är många och träningen passar alla. Det finns alternativ till alla positioner och vi börjar precis där vi är utan att jämföra oss med någon annan.


FÖRKUNSKAP
Inga alls. Du får gärna ha utövat yoga tidigare eller komma som helt ny. Vi kommer att gå igenom allt under kursens gång och det finns inga krav på att du behöver vara van yogautövare utan det räcker att du är nyfiken och villig att prova.

KURSLEDARE
Viktoria Holdts är yoga lärare inom Hatha och Yin yoga och gick sin utbildning på Axelssons gymnastiska institut i Stockholm. Hon är även utbildad massör och har läst kinesisk medicin och akupressur för att komplettera massage.

VIKTIG INFORMATION
Ta med egen yoga matta. Kom i bekväma kläder så du kan röra dig lätt och bli varm eller svettas i.