Hantverk & konst

Fina lådor behövs alltid till att förvara saker i och på den här kursen får du lära dig hur du kan tillverka dina egna.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här tillverkar du två lådor. En mindre, hög ask med lock som kan användas till förvaring av små saker, presentförpackning eller att ge bort. Vi tillverkar även en lägre, större låda med lock i A4 format som kan användas till pappers förvaring. Lådorna tillverkas av pärmpapp och kläs både inuti (med papper) och utanpå med valfritt material, till exempel papper eller tyg som du tar med dig. Teknikerna du lär dig är lätta att arbeta med och du kan fortsätta att tillverka lådor i olika storlekar hemma.

KURSLEDARE
Eva är utbildad konstnär och bokbindare och har studerat måleri på Glasgow School of Art. Hon gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt att utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och experimentella tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Här har hon undervisat i ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

KURSMATERIAL
Ta med dig följande material till kursen: papper eller tyg som du vill använda att klä dina lådor med, det får dock inte vara mycket tunt tyg, det fungera inte att limma. Vanligt bomullstyg eller linnetyg fungerar bäst. Tänk på att ditt papper inte ska vara för tunt, de flesta handgjorda pappren eller till exempel omslags/presentpapper passa perfekt.

VIKTIG INFORMATION
Vi har lunchpaus i 1 timme så ta gärna med dig matsäck till kursen.