Mat & dryck

Att mjölksyra är en urgammal metod för att förlänga hållbarheten och samtidigt förädla färska råvaror. Över hela världen har man syrat sin mat för att konservera men också för att få fram unika smaker och förbättra näringssammansättningen. Man låter mjölksyrabakterierna göra jobbet och som belöning får man en nyttig, hållbar och smaskig delikatess!

KURSINNEHÅLL
Hur gör man då? Kan det bli fel?
På vår workshop kommer vi att få lära oss om olika metoder för mjölksyrning och tips och trix för att våga prova och experimentera hemma. Variationerna är nästintill oändliga med olika grönsaksblandningar och smaksättningar. Vi kommer också att handgripligt få lära oss grunderna genom att tillsammans producera varsin härlig burk surkål att ta med hem.

KURSLEDARE
Stina är en entusiastisk mjölksyrare som 2020 gjorde slag i saken och startade upp en microverkstad för mjölksyrade grönsaker i Degeberga. Här producerar Stina sina produkter med lokala råvaror. Där kan man bland annat hitta klassisk surkål, Chilikål, solkål och säsongsbaserade produkter. Gå gärna in och titta på Stinas Facebook sida Surkålsverkstan Degerberga

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer.