Data & IT

Kursen vänder sig till er som tycker om att använda iPad/iPhone till att hålla kontakt med andra via sociala medier. Eller vill utnyttja alla smidiga sätt att ordna praktiska saker uppkopplad på internet – som bankärenden, kontakter med myndigheter eller sjukvård, beställning av biljetter och resor m m. I kursen får deltagarna lära sig var farorna finns och hur man ska göra för att känna sig säker.

INNEHÅLLOCH MÅL
Vi går igenom hur man hanterar lösenord, bankid och mobilt bankid. Vi tittar noga på Internetstiftelsens (IIS) tips för ökad säkerhet. Vidare går vi igenom hur man kan ställa in säkerhet och integritet i till exempel Facebook och andra sociala medier. Vi tittar på tips från Polisen kring vad man ska göra och helst inte bör göra när man är på internet. Målet är att vi ska kunna använda våra mobiler eller plattor till så mycket som möjligt utan att känna att vi lämnar ut något som gör att vi råkar ut för tråkigheter.

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

VIKTIG INFORMATION
Ta med egna iPad eller iPhone till kursen.