Hantverk & konst

På den här helgkursen får vi lära oss att tillverka annorlunda böcker.

INNEHÅLL
Genom att vika, skära och sy kommer vi att tillverka flera modeller. En del med fickor där saker kan förvaras, några kan användas som provböcker till bilder, teckningar eller textila prover. En eller annan bok sätts ihop genom att man skär och trär igenom pappret. Vi gör både små och större modeller, några får en egen låda eller kuvert för att förvaras i. Även några långa böcker kommer att tillverkas. Vi kommer att använda mycket papper, lite kartong men nästan inget lim.

KURSLEDARE
Eva är utbildad konstnär och bokbindare och har studerat måleri på Glasgow School of Art. Hon gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt att utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och experimentella tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Här har hon undervisat i ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

VIKTIG INFORMATION
Deltagarna uppmuntras att ta med sådant som man vill spara på, till exempel små tygbitar, knappar, papperslappar/ brev, band eller annat som man har. Vi har lunchpaus i 1 timme så ta gärna med dig matsäck till kursen. Materiallista skickas ut innan kursstart.