Data & IT

På denna kurs vill vi ge er som använder sig av iPhone hjälp att lära sig mer av de möjligheter som finns inbyggda telefonen. Vi tittar också på alla de appar som man kan ladda ner på sin telefon. Apparna är ofta gratis eller till en liten kostnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här får deltagarna lära sig att hantera grundfunktionerna, liksom de inbyggda appar som finns i telefonen. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med en dator, platta eller
med andra personer. En viktig del i all surfning på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur man skyddar sina uppgifter. Tanken är att man ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna sig trygg med att uppgifter inte hamnar i orätta händer.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper.

KURSLEDARE
Mats Lindekrantz har tidigare lett cirklar om datorer, plattor och telefoner i många år och är också en flitig användare av Facebook. Han har ekonomisk utbildning, har jobbat på högskolan och har tidigare lett ett utbildningsföretag.

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar vi med våra egna iPhone. Vid träffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nedladdning till mobil eller dator.

VIKTIG INFORMATION
Vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i iPhonen. Det är bra om man har ett mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att man har Apple-ID tillgängligt.