Språk

Detta är en nybörjarkurs i italienska. Kursen vänder sig till er som aldrig tidigare har läst italienska eller har man tidigare läst det på en grundläggande nivå, och vill nu börja om från början igen?

INNEHÅLL OCH MÅL
Fokus kommer att ligga på vardagssituation som kan ske i olika sammanhang i syfte att använda lämpliga uttryck för att presentera sig och att småprata. Vi kommer även att utreda en framträdande del i grammatik och uttal, vilka är nödvändiga för förståelsen av de grundläggande begreppen. Under kursen tar vi också tillfället i akt att få veta mer om Italien och dess kultur. Efter kursen kommer deltagarna att kunna använda ett antal fraser för att på ett enkelt sätt beskriva sin familj och andra människor, hur de lever och bor.

FÖRKUNSKAP
Inga tidigare kunskaper i italienska behövs

KURSLEDARE
Beata är svenska i passet men italiensk i själen. Hon åker fram och tillbaka mellan Italiens alla delar, numer oftast för nöjet men har också bott där en period och volontärarbetet. Varje resa innebär nya guldkorn och Beata har en stor del av sitt hjärta i det stövelformade landet. Italienska använder Beata mestadels till vardags men hon har också mycket vänner och bekanta där italienskan gör sig gällande. För övrigt tror hon på det livslånga lärandet - att det ska vara roligt och framför allt användbart.

KURSLITTERATUR
Buon Viaggio! 1 av Paola Eklund Braconi och Manuela Ruppel Olsson

VIKTIG INFORMATION
På denna kurs gäller inte vår startgaranti. Läs mer om vår startgaranti under rubriken "Viktigt att veta".