Språk

Detta är en nybörjarkurs i italienska där man får lära sig det italienska språket ifrån början. Kursen vänder sig till er som inte tidigare har studerat italienska. Eller så har man kanske gjort det tidigare på en grundläggande nivå men vill nu börja om från början igen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Fokus kommer att ligga på vardagssituationer som kan ske i olika sammanhang i syfte till att använda lämpliga uttryck för att presentera sig och att småprata. Vi kommer även att titta på grammatiken, uttal och vad som är nödvändiga för att få en förståelse av de grundläggande begreppen. Under kursen kommer vi också att ta tillfället i akt att få veta mer om Italien och deras kultur. Efter kursen kommer deltagarna att kunna använda ett antal olika fraser för att på ett enkelt sätt kunna beskriva olika situationer som man kan hamnar i.

FÖRKUNSKAP
Inga tidigare kunskaper i italienska behövs

KURSLEDARE
Beata är svenska i passet men italiensk i själen. Hon åker fram och tillbaka mellan Italiens alla delar, numer oftast för nöjet men har också bott där en period och volontärarbetet. Varje resa innebär nya guldkorn och Beata har en stor del av sitt hjärta i det stövelformade landet. Italienska använder Beata mestadels till vardags men hon har också mycket vänner och bekanta där italienskan gör sig gällande. För övrigt tror hon på det livslånga lärandet - att det ska vara roligt och framför allt användbart.

KURSLITTERATUR
Buon Viaggio! 1 av Paola Eklund Braconi och Manuela Ruppel Olsson

VIKTIG INFORMATION
På denna kurs gäller inte vår startgaranti. För att läsa om vår startgaranti, tryck på fliken Meny och sedan rubriken "Populära ämnen".