Hantverk & konst

Att skulptera modell handlar om att se, vi lever i kroppen och vi tycker oss se vår omgivning. När vi studerar modellen vi har framför oss blir det helt påtagligt vad vi ser eller inte ser av uttryck, proportioner, riktningar och volymer. Människokroppen är fascinerande och komplex vilket gör att man aldrig tröttnar på undersökningen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vid kursstart kartlägger varje kursdeltagare tillsammans med kursledaren sin önskan och vision kring kursen. Nybörjare och fortsättare arbetar med stengodslera och utvecklar sitt tredimensionella seende och modellerande med individuell handledning. De övriga 3 kurstillfällena är det fritt skapande i lera eller annat material. Målsättning är att varje deltagare blir sedd och får feedback för sin skapande utveckling samtidigt som det är avslappnat och god stämning i gruppen.

KURSLEDARE
Christel Khan är yrkesverksam konstnär, skulptör och konsthantverkare i egen ateljé sedan 1993. Utbildad på Munka Ljungby folkhögskola, HDK i Göteborg samt Konstakademiets designskole linjen for keramik och glas. Christel arbetar med keramisk skulptur, bronsskulptur samt oljemåleri. Är medlem i KRO, konsthantverkcentrum samt NVSK tidigare ÖSKG. Har ateljé, butik och bostad i Villa Sol, Förslöv på Bjärehalvön. Titta gärna in på Christels hemsida www.khan.se, Instagram VillaSolart eller på Facebook.

KURSMATERIAL
Materialkostnaden tillkommer och debiteras efter kursens slut.

VIKTIG INFORMATION
Kom gärna i oömma kläder och ta med dig ett förkläde till kursen.