Hantverk & konst

Kom och koppla av från vardagen tillsammans med oss i vår välutrustad keramikverkstad! Vi erbjuder drejskivor, anpassade redskap, verktyg och ugnar.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vid kursstart kartlägger varje kursdeltagare tillsammans med kursledaren sin önskan och vision kring kursen. Nybörjare och fortsättare arbetar med stengodslera och utvecklar sitt tredimensionella seende och modellerande med individuell handledning. Att skulptera modell handlar om att se, vi lever i kroppen och vi tycker oss se vår omgivning. När vi studerar modellen vi har framför oss blir det helt påtagligt vad vi ser eller inte ser av uttryck, proportioner, riktningar och volymer. Människokroppen är fascinerande och komplex vilket gör att man aldrig tröttnar! De övriga 3 kurstillfällena är det fritt skapande i lera eller annat material. Målsättning är att varje deltagare blir sedd och får feedback för sin skapande utveckling samtidigt som det är avslappnat och god stämning i gruppen.

KURSLEDARE
Christel Khan är yrkesverksam konstnär, skulptör och konsthantverkare i egen ateljé sedan 1993. Utbildad på Munka Ljungby folkhögskola, HDK i Göteborg samt Konstakademiets designskole linjen for keramik och glas. Christel arbetar med keramisk skulptur, bronsskulptur samt oljemåleri. Är medlem i KRO, konsthantverkcentrum samt NVSK tidigare ÖSKG. Christel har ateljé, butik och bostad i Villa Sol, Förslöv på Bjärehalvön. Titta gärna in på hennes hemsida www.khan.se, eller på Instagram VillaSolart eller på Facebook.

KURSMATERIAL
Leran tillkommer, i lerpriset ingår glasyr och bränning. Lerkostnaden faktureras efter avslutad kurs.

VIKTIG INFORMATION
Kom i oömma kläder och ta gärna med dig ett förkläde till kursen.