Data & IT

Du har behoven men vet inte riktigt hur du skall göra. En introduktion i hur det digitala samhället fungerar och hur du kan dra nytta av tekniken. För dina kontakter med sjukvården och med övriga vänner och familjemedlemmar som redan använder den digitala tekniken, dina bankärenden, att handla säkert på nätet, betala på bussen, parkering och för hemservice.

INNEHÅLL OCH MÅL
På kursen tittar vi på hur man tar sig fram i det nya digitala samhället. Oberoende av verktygen eller vem du använder den nya tekniken med. Genomgång av appar, program samt säkerhet och backup. En introduktion i det nya som bygger mycket på Internet med nya möjligheter till samarbete och delning av information. Sen förstår du uppbyggnaden och hur du bäst får det att fungera med företag, myndigheter, banker, sjukvården, föreningslivet och privatpersoner.

FÖRKUNSKAP
Grundläggande kunskaper i datorer och telefoner.

KURSLEDARE
En pedagogiskt färgad tekniker med kunskaper både i användningsområden och tekniken bakom, alltid långt framme inom teknisk utveckling. Leif har under åren byggt upp en god kompetens inom teknik och utbildning. Arbetat med digital teknik sen 80-talet.

VIKTIG INFORMATRION
På kursen träffas vi på lektioner där information varvas med att prova själv. Vi lär oss tillsammans, utbyter egna erfarenheter, tipsar varandra och har det trevligt samtidigt som vi ser möjligheterna. Du tar med din egen utrustning till kursen. Kursmaterial genom vägledning och länkar till information som redan är tillgänglig på nätet.