Musik, teater

Denna kurs är för er som tycker om att agera och spela teater inför levande publik, och/eller vill prova den skådespelare som finns inom sig, eller för deltagare som helt enkelt bara vill prova på något nytt. Teater lär man sig genom att spela teater. Låt kroppen, röst, och hjärna flöda mellan olika känslor, eller i konflikter utifrån spännande improvisationer, övningar mm på ett roligt och annorlunda sätt.

INNEHÅLL OCH MÅL
Deltagarna får lära sig att improvisera och spela både själv och i grupp. Med flera roliga övningar kan man lära sig att använda sin kropp på ett het annat sätt. Vi fokuserar på skådespelarens röst, rörelse på scen, känslor, memorera repliker, agera framför publiken och mycket mer. Tillsammans ska vi skapa en historia utifrån olika idéer och känslor med karaktärer från fantasin eller från verkligheten. Denna historia presenterar vi, för de som vill, inför publik som avslutning på kursen.

FÖRKUNSKAPER
Både för nybörjare och för den som vill utveckla det man redan kan och vill finslipa sina talanger om man har spelat teater förut.

KURSLEDARE
Jakob Funberg, skådespelare, regissör och kulturpedagog inom teater.

VIKTIG INFORMATION
Vi kommer att träffas den 15 april (långfredag)