Data & IT

Här går vi igenom de olika funktionerna i vår läsplatta och visar på de stora möjligheterna med alla olika appar som finns att ladda ner - ofta helt gratis. Vi tar också upp hur läsplattan kan kommunicera med dator, telefon och internet.

INNEHÅLL OCH MÅL
En viktig del i all surfning på internet och i sociala medier är att vara noga med säkerheten. Vi går igenom olika komponenter i hur man kan skydda sina uppgifter. Tanken är att man ska kunna utnyttja alla möjligheter på internet och samtidigt känna sig trygg med att uppgifter vi lämnar ut inte hamnar i orätta händer. Kursens mål är att deltagarna skall få ut så mycket som möjligt av sin läsplatta - det finns mycket man kan göra med den.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper

KURSMATERIAL
Under kursen arbetar deltagarna med sin egen läsplatta. Vid kursträffarna kommer en del dokument och anvisningar att presenteras och dessa erbjuds både i pappersform och i digital form för nerladdning.

VIKTIG INFORMATION
Då vi går igenom hur man använder e-mejl är det bra om man har ett e-mejlkonto innan kursen startar, deltagaren kan få hjälp med detta under kursen. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att man har sitt Google-konto tillgängligt.