Mat & dryck
I Libanon hittar man en av Medelhavets mest originella och ursprungliga matkulturer. En matlagningskonst som förts vidare i generationer. Det Libanesiska köket är känt i Sverige för sin Tabbouleh, Falafel, Hummus och mycket mer. Man bör dock veta att det finns många fantastiska maträtter inom det Libanesiska köket och här på denna endagskurs får du en liten inblick på vad som kan erbjudas.
KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att jobba tillsammans i olika grupper. Ni kommer att under dagen få några tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Leila kommer att prata lite om Libanons kultur, musiken och det vackra landet. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket.
KURSLEDARE
Leila Eid kommer i från Libanon. Hon har sedan tonåren lagat mat och det arvet har hon fått i från sin mamma. Pappa var bagare och lärde henne allt inom bakning. Hemmet i Libanon och även i Sverige doftar alltid nybakad bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer.
Ort | Malmö |
Pris | 1135 Kr |
Start | 2022-10-01 |
Ort | Malmö |
Pris | 1135 Kr |
Start | 2022-11-12 |
Ort | Malmö |
Pris | 1795 Kr |
Start | 2022-10-12 |
Ort | Malmö |
Pris | 1845 Kr |
Start | 2022-11-14 |
Ort | Malmö |
Pris | 1845 Kr |
Start | 2022-08-29 |
Ort | Höör |
Pris | 1200 Kr |
Start | 2022-04-21 |
Ort | Helsingborg |
Pris | 450 Kr |
Start | 2022-10-23 |
Ort | Simrishamn |
Pris | 2200 Kr |
Start | 2022-11-22 |
Ort | Kristianstad |
Pris | 820 Kr |
Start | 2022-10-23 |