Mac för nybörjare

Mac för nybörjare

Data & IT

Vi går igenom skillnaderna mellan Mac och PC och du får lära dig att hantera filer och mappar och hur du hittar i din Mac.

INNEHÅLL OCH MÅL
Du har förmodligen hört begreppet ”molnet” eller som Apple valt att kalla det… ICloud. Vi går igenom vad detta är och hur du kan använda och dra nytta av denna smarta tjänst. Här ingår även en genomgång om Apple´s tjänst ”Appstore” där du kan köpa appar dvs program och spel. Vi går igenom de program i din Mac som används för att skicka och ta emot mejl och surfa på internet. I kursen lär du dig hantera din Mac och hur de vanligaste programmen används. Varje kurstillfälle avslutas med tid för frågor om vad det vi gått igenom.

FÖRKUNSKAP
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper men vi ser gärna att du har lite datorvana.

LEDARE
Ulrika är veteran i mac världen och inne på sitt tjugonde år med Apples produkter, såsom iMac, Macbook och iPhone. Under årens lopp har hon sysslat med en rad olika uppgifter från redovisning, layout och ordbehandling till musikproduktion och bildbehandling, både på Apples egna plattformar som GarageBand och Bilder samt externa applikationer som Logic och Photoshop Elements. Hon arbetar idag i MacOS High Sierra, apples senaste operativsystem. Ulrika har jobbat med kursverksamhet på SV i åtta år och brinner för lärande och utveckling.

VIKTIG INFORMATION
Ta med dig din bärbar Mac till kursen.