Hantverk & konst

Att teckna i blyerts handlar om att avbilda former och att använda sig av perspektiv, ljus och skugga, yta och form. Att måla i akvarell handlar om att använda sig av egenskaperna hos vatten och färgpigment i kombination. I kursen Grundkurs i akvarell och teckning kopplar vi samman dessa två tekniker.

INNEHÅLL OCH MÅL
Teckning är grunden i allt konstnärligt skapande och vi går igenom tekniker för att kunna teckna och återge en bild av ett föremål för att därefter måla i akvarell. Akvarelltekniken har så många möjligheter och vi går igenom material, färglära, penselteknik och uppbyggnad. Vid gemensamma övningar och individuella projekt får du individuell handledning.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar både för nybörjare och för er med lite erfarenhet. Det kommer förmodligen vara en blandad nivå i gruppen.

KURSLEDARE
Caroline Eklund är frilansande illustratör och konstnär. Hon sätter deltagarnas engagemang och utveckling i fokus och brinner för att dela med sig av sin kunskap. Hon har varit lärare i ett flertal ämnen såsom teckning, dans och segling och är utbildad vid ett antal separata design- och konstskolor.

VIKTIG INFORMATION
Eget material medtages såsom penslar, färg, block, blyertspenna och radergummi. Material kan köpas på: Martins color, Stora Nygatan 4 i Malmö eller på Drewex, Slussgatan 10B i Malmö.