Mat & dryck

Kursen startar med att du får en kort introduktion i den vediska traditionen, ett mer än 5000 år gammalt holistiskt hälsosystem som har sitt ursprung i Indien. Med fokus på maten och dess påverkan på din hälsa, lär du dig att välja, laga och kryddsätta mat som balanserar ditt mående. Du får tillaga många olika maträtter under kursens gång. Inga förkunskaper om ayurveda krävs.

KURSINNEHÅLL
Enligt ayurveda består människan och naturen av tre olika kvaliteter – Vata, Pitta och Kapha. Genom att bli medveten om vad just du behöver i ditt liv, hur du reagerar, hur du löser problem, hur du tänker och uttrycker dig, kan du balansera och skapa större harmoni och ökad hälsa för dig. Du får olika råd om hur man t ex kan byta ut olika råvaror och kryddor eller förändra delar i sin livsstil som känns bra och genomförbart. Ayurvedan tar alltid hänsyn till individen och till hens kropp och själ. Varje individ behandlas olika beroende på vars och dennes unika kombination av Vata, Pitta och Kapha.

KURSLEDARE
Eva Kristin Winje. Jag har, sedan snart 20 år tillbaka, den ayurvediska hälsotraditionen som ledstjärna och inspiration i livet. Att äta ayurvedisk vegetarisk mat utifrån vad min kropp och själ behöver, gör mig friskare, mer balanserad, glad och tillfreds med livet i stort. Med maten som utgångspunkt har det blivit lättare för mig att även förändra andra delar av mitt liv. Jag vill hälsa alla välkomna som är nyfikna på att prova själv

KURSMATERIAL
Ett kompendium med många recept, information om vad ayurveda är samt ett självtest ingår i deltagaravgiften.

BRA ATT VETA
Vi har flera olika matlagningskurser att välja bland hos oss på SV - Malmö. Se vårt inspirationsprogram på webben och hitta det som passar dig.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.