Mat & dryck

Matlagningskurs där vi gör en djupdykning i 4 olika tidsepoker under svenskt 1900-tal. Vi lagar en rad olika tidstypiska rätter med ledning av matprofilen och etnologen Julia Tuvesson. Varje träff fokuserar på ett årtionde och börjar med en kort föreläsning där vi går igenom vilken mat, dryck och rätter som var tidstypiska för årtiondet som träffen kommer handla om. Vi avslutar varje träff med en gemensam måltid och samtal om maten vi har lagat.

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Varje kurstillfälle börjar med en kort föreläsning om tidsepoken vi ska fokusera på. Därefter arbetar kursdeltagarna i mindre grupper innan vi avslutar träffen med en gemensam måltid där vi sedan hjälps åt att duka av, diska och plocka undan.
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av.

KURSLEDARE
Julia Tuvesson, matprofil, etnolog och kokboksförfattare. Julia har skrivit kokboken ”Plåtmat – grönt i en långpanna” och driver det populära instagramkontot @tuvessonskan

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Vi har flera olika matlagningskurser att välja bland hos oss på SV - Malmö. Se vårt inspirationsprogram på webben och hitta det som passar dig.