Mat & dryck

Libanesisk matlagning, min mammas mat
I Libanon där jag kommer ifrån hittar du en av Medelhavets mest originella och ursprungliga matkulturer. En matlagningskonst som förts vidare i generationer.
Sedan jag var i tonåren började min mamma lära mig laga mat och min pappa som var bagare lärde mig bakning. Vårt hem i Libanon och även i Sverige doftar alltid nybakad bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.
Libanesiska köket är känt i Sverige som Tabbouleh, Falafel och Hummus, mm. Ni bör dock veta att det finns många fantastiska maträtter inom vår kök som jag kommer att dela med mig.


KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi jobbar tillsammans och ni kommer få tips, råd och recept på hur ni får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Vid varje tillfälle, kommer vi att laga en varmrätt, vegetarisk rätt, soppa, sallad och dessert. Jag kommer att prata om Libanons kultur, musik och det vackra landet. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag, vi umgås, har trevligt och diskuterar maten och kommande tillfällen.

KURSLEDARE
Leila Eid

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Vi har flera olika matlagningskurser att välja bland hos oss på SV - Malmö. Se vårt inspirationsprogram på webben och hitta det som passar dig.