Mat & dryck

Francisco lagar mat med passion. Lär dig de traditionella spanska rätterna och mer av spansk kultur och språk.

Ett av de viktigaste spanska bidragen till världens matkultur är att inleda måltiden med tapas. Tapas är traditionell spansk mat serverad i miniportioner, som spanjorerna antingen äter före lunch eller före middag till ett glas vin eller öl. Det är inte bara tappas som kännetecknar det spanska köket , det finns oändligt många fantastiska rätter.

Du får smakupplevelse från Kanarieöarna och massor av tips som behövs när du lagar fantastiska spanska rätter.
Det som kännetecknar den kanariska maten är lokala produkter i skön harmoni med influenser från Spanien, Portugal och Afrika. Vanliga kryddor är, förutom paprikapulver picante eller dulce och saffran, även spiskummin, lagerblad, anis och fänkål.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av.

LEDARE
Francisco Javier Hernandez Rodriguez, Restaurangchef.

BRA ATT VETA
Vi har flera olika matlagningskurser att välja bland hos oss på SV - Malmö. Se vårt inspirationsprogram på webben och hitta det som passar dig.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.