Matlagning - Sushi

Matlagning - Sushi

Mat & dryck

Du lär dig grunder i att laga sushi och fortsätter sedan med mer avancerade sushiformerna. Du får veta vad som är det allra viktigaste i sushi-tillagning, olika former och vilka redskap man behöver. Du får även många goda tips för att lyckas med din sushi som passar perfekt till festliga tillfällen.

Visste du att...?
...sushi betyder surt, eller syrligt, ris och är en av elva typer av traditionella japanska rätter.
...modern sushi tros ha uppkommit som en variant av gamla traditioner där fiskare lät fisk och ris jäsa tillsammans under flera veckor. Riset fick genom denna behandling en utpräglat sur smak. Att med hjälp av vinäger syra riset är en modernare variant av detta förfarande, men det finns fortfarande restauranger som tillverkar surt ris på det gamla sättet.

KURSLEDARE
Tommy Ström, sushikock och kursledare, som delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Vi har flera olika matlagningskurser att välja bland hos oss på SV Malmö. Se vårt inspirationsprogram på webben och hitta det som passar dig.