Hälsa & välbefinnande

Forskning visar att kognitiva pauser från arbetet eller studier ger positiva effekter på våra prestationer, kreativa förmåga och hälsa. Regelbundna pauser där vi inte är uppkopplade och får möjlighet att vara i stillhet med oss själva är viktiga för att boosta vår energinivå och kan minska känslan av trötthet på eftermiddagarna. På lång sikt kan mindfulnessbaserade pauser bidra till en ökad förmåga att hantera och förhålla sig till vardagsstressen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Detta är en kortare Mindfulness session för er som behöver en paus i vardagen oavsett om man arbetar, studerar eller är pensionär. Välkommen till en lugn stund i avslappning där vi landar i nuet genom djupa andningsövningar, kroppsscanningar och guidade meditationer. Vi uppmärksammar våra tankar, känslor och kroppsförnimmelser utan att döma. Efter sessionen är man redo att ta sig an resten av dagen med ny energi, ett utvilat sinne och ett inre lugn. Kursen har utgångspunkt i Mindfulness Baserad Stress Reduktion (MBSR)

KURSLEDARE
Rena Nilsson är diplomerad Mindfulness instruktör och Ledarskapscoach som arbetar med att stärka människors inre och yttre ledarskap.
https://remindat.wordpress.com

VIKTIG INFORMATION
Kursen är godkänd som friskvård