Hälsa & välbefinnande

"Starta din fredagsmorgon med en stunds mindfulness och meditation"

Mindfulness är ett sätt att träna vår förmåga att vara mer medvetet närvarande här och nu. Vi har ofta mycket omkring oss som vill ha vår uppmärksamhet, många beslut som ska fattas och mycket för oss att förhålla oss till. Det är lätt att tappa bort sig i oro för framtiden eller funderingar av det som har hänt och då missar vi en del av livet som pågår här och nu. Genom att träna oss i mindfulness utvecklar vi vår uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla till oss själva och andra. Och det hjälper oss att förhålla oss till tankar och känslor på ett mer hälsosamt sätt.

INNEHÅLL OCH MÅL
Under dessa fem träffar går vi igenom några av grunderna i mindfulness, vi gör en meditation tillsammans och avslutar med utrymme för frågor och eventuellt delning av erfarenheter från övningen. Du får också med dig övningar som du kan ta med dig in i din vardag och länk till meditationer som du kan göra hemma mellan träffarna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Allt du behöver är nyfikenhet och ett öppet sinne.

KURSLEDARE
Åsa Nelson är diplomerad mindfulnessinstruktör steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter och utbildad stress- och avspänningspedagog hos Sverigehälsan. Hon har arbetat med mindfulness sedan 2015 och driver idag företaget Fiffiga - För hållbar hälsa där hon erbjuder samtal, handledning och kurser inom mindfulness och stresshantering.

VIKTIG INFORMATION
Kursen är berättigad som friskvård och ger utmärkta verktyg för stresshantering och effektiv återhämtning.