Motorsågskörkort nivå E

Motorsågskörkort nivå E

Djur, natur & jakt

Denna kurs vänder sig till dig som behöver använda motorsåg från skylift. Till exempel vid trädbeskärning eller nedtagning av träd där det inte finns plats att fälla dem.

KURSINNEHÅLL
Riskbedömning vid arbete med motorsåg från lift. Olika kaptekniker för att styra grenar när man sågar av dem. Firning av grenar och topp när det inte går att släppa dem till marken. Riggning av linbana, används då grenarna efter avsågning måste transporteras iväg från trädet.

FÖRKUNSKAP
Krav att du ska ha gått motorsågskörkort A+B samt erfarenhet av trädfällning, lägsta ålder för att gå på kursen är 18 år. Krav på liftutbildning godkänd av LUR (liftutbildningsrådet) Kurs i fallskydd. Liftutbildning och kurs i fallskydd kan vid behov ordnas i samband med motorsågskörkort E.

LEDARE
Pelle bor på en mindre skogsfastighet i mellersta Skåne. Han tog sitt A+B kort 2008 och C kort 2014. 2010 började Pelle utbilda andra och har fram tills idag utbildat cirka 200 deltagare i motorsågs- och röjsågskörkort. Pelle jobbar bland annat med mindre avverkningar, besvärliga träd (döda almar) och mindre stormfälle.

KURSMATERIAL
Finns på plats när kursen startar och ingår i kursavgiften.

VIKTIG INFORMATION
Personlig skyddsutrustning och motorsåg, är du osäker på vad du behöver, vänta med att handla tills efter informationsmötet. Kursen går inte en gång i veckan utan vi använder heldagar och eventuellt någon lördag söndag.