Mat & dryck

På denna kurs för deltagarna lära sig om våra vanligaste svampar och upptäckt hur de förhöjer matupplevelse, hur nyttigt, roligt, lärorikt och berikande det är att plocka (rätt) svamp. Vi går igenom grundläggande teori några kvällar för att sedan bege oss ut i skog och mark för att lära känna svamparna i deras rätta miljöer (lördag eller söndag) vi varvar teori med det praktiska. Vi uppsöker olika svampmiljöer i Sydskåne och lär oss var någonstans och vid vilken årstid olika arter förekommer.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna får bland annat lära sig:
* mer om våra vanligaste matsvampar, och att undvika eventuella förväxlingsarter
* grundläggande indelning av svampar som underlättar identifiering
* skilja mellan soppar, kantarellsvampar, skivlingar, tickor och murklor
* hur identifierar man de farliga svamparna och undviker dem
* hur hanterar man och tillreder svampar på bästa sätt?

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs, bara ett genuint intresse

KURSLEDARE
Edward Kapusta, utbildad svampkonsulent med gedigen praktisk erfarenhet både från södra och mellersta Sverige

VIKTIG INFORMATION
Ha varma sköna praktiska kläder som täcker benen när ni ska på svampexkursion. Ta med svampkorg och svampkniv, gärna med lite fika. Beroende på tillgången på svamp ges eventuellt andra datum för exkursionerna på första träffen.