Djur, natur & miljö

Denna kurs vänder sig till er som använder röjsåg oavsett om man arbetar dagligen eller bara ibland.

KURSINNEHÅLL
RA
För deltagare som röjer gräs, sly med tråd eller trekants- fyrkantsklinga. Vilken personlig skyddsutrustning krävs, vilka krav gäller för röjsågen, underhåll av skärutrustning, rätt skydd till rätt verktyg, olika bärselar, inställning av bärsele, röjteknik, arbetsmetodik
RB:
För deltagare som röjer träd med röjsågsklinga. Traktplanering, riktad fällning, större träd, filning och skränkning av sågklinga, inställning av bärsele, röjteknik, arbetsmetodik.

FÖRKUNSKAP
Krav A+B samt erfarenhet av trädfällning, lägsta ålder för att gå på kursen är 18 år.

KURSMATERIAL
Finns på plats när kursen startar och ingår i kursavgiften.

KURSLEDARE
Pelle bor på en mindre skogsfastighet i mellersta Skåne. Han tog sitt A+B kort 2008 och C kort 2014. 2010 började Pelle utbilda andra och har fram tills idag utbildat cirka 200 deltagare i motorsågs- och röjsågskörkort. Pelle jobbar bland annat med mindre avverkningar, besvärliga träd (döda almar) och mindre stormfälle.

VIKTIG INFORMATION
Personlig skyddsutrustning och röjsåg. Är man osäker på vad man behöver, vänta med att handla tills efter informationsmötet. Kursen innehåller teori och praktik. För att bli godkänd i de olika nivåerna gör man ett teoretiskt och ett praktiskt prov för varje nivå. Kursen går inte en gång i veckan utan vi använder heldagar och eventuellt någon lördag eller söndag.