Språk

Detta är en kurs för er som är intresserad av att samtala på spanska och debattera om olika aktuella teman som kännetecknar den spanska kulturen. Genom detta utvecklar deltagarna sin förmåga att prata, läsa och skriva.

INNEHÅLL OCH MÅL
På kursen kommer vi att använda språket för att stärka våra muntliga färdigheter. Genom dialoger olika dialoger kommer vi att utvidga vår kunskap i spanskan. Vi bearbeta och tolka artiklar och texter som kräver avancerade språkliga kompetenser utifrån olika perspektiv. Förbättra förmågan att tillgodose sig skönlitteratur på spanska samt utvidga ordförråd och argumentationsförmågan. Vi kommer att också att diskutera Spanien och dess kultur. I slutet av denna kurs kommer deltagarna att känna sig tryggare och förberedda för att hålla konversationer på olika nivåer.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till er som har läst spanska i ungefär sex terminer eller som har motsvarande kunskaper i spanska.

KURSLEDARE
Glays är en glad och positiv cirkelledare i spanska med flera års erfarenhet i grupp- och individuell undervisning. Hon kommer ursprungligen från Venezuela och har bott i Sverige i 14 år. I grunden är hon industridesigner och har jobbat bl.a. som produktutvecklare. Året 2002 beslutade hon sig för att läsa en master i design i Spanien. Som student hade hon en del fritid och då började hon undervisa spanska för utländska studenter och då växte ett stort intresse av att lära ut sitt eget språk. 2005 flyttade hon till Sverige och fortsatte undervisa spanska i olika vuxenskolor. Som lärare vill hon göra sina lektioner så dynamiska som möjligt så att eleverna kan känna sig intresserade, inspirerade och glada att vara med i lektionen.

KURSMATERIAL
Vistas 3 Allt-i-ett bok inkl. ljudfiler och elevwebb av Inger Rönnmark , Eulalia Quintana

VIKTIG INFORMATION
Startgaranti: Kurser startar när minst 6 deltagare är anmälda.
Vid 6 deltagare blir det 10 kurstillfällen och 20 studietimmar.
Vid 7 deltagare blir det 11 kurstillfällen och 22 studietimmar.
Vid 8 eller fler deltagare blir 12 kurstillfällen och 24 studietimmar.
Antalet kurstillfällen och timmar kan komma att justeras efter startad kurs.