Hantverk & konst

Den här kursen riktar sig både till er som är helt nybörjare på stickning och till er som har mer förkunskaper. Tillsammans hjälps vi åt att komma på vad just ni vill fokusera på och bli bättre på.

INNEHÅLL
Första tillfället kommer jag ta med mig och visa olika material som kan vara bra att ha när man stickar sockor. Jag kommer också ta med mig några påbörjade sockstickningar som ni kan få testa att fortsätta på. Under kursens gång kommer vi gå igenom bland annat uppläggning, olika tekniker för struktur- och färgmönster, hältekniker, hur man kan rätta till om något blir fel, och avmaskning. Jag anpassar mig efter vad ni i gruppen är sugna på att lära er! Vi kommer prata om stickor, garntyper och mönster. Om du har en idé redan innan kursen på vad du vill sticka - ta gärna med mönster och material om du har. Annars pratar vi om det på första kurstillfället så du hinner skaffa det du behöver till andra tillfället!

KURSLEDARE
Jag som håller i kursen heter Ellika och har varit mer eller mindre besatt av stickning sedan 2011. Jag tycker om att använda mig av internet för att lära mig nya tekniker och kommer visa hur ni kan göra samma sak.

VIKTIG INFORMATION
Om ni vill kan ni inför kursstart öppna ett konto på www.ravelry.com som är ett community för folk som stickar och virkar. Där finns en näst intill oändlig mängd mönster att bläddra bland och peppas av!

Ni träffas följande dagar, 15/4, 24/4, 27/5, 10/6 och den 24/6.