Hur du kan ta hand om dig själv så att du håller i längden?

Under den här workshopen pratar jag om hur långvarig stress påverkar oss och vikten av att hitta återhämtning i vardagen. Jag lever själv med barn med diabetes typ 1 så jag vet hur svår balans det här kan vara. Att det till och med kan känna omöjligt. Diabetesen tar aldrig paus och det är något som vi behöver hantera 24 timmar om dygnet. Men med små steg åt rätt riktning så kan vi få till en bättre balans så att vi håller i längden.

Jag har själv erfarenheten av när energin helt tar slut. När kroppen och hjärnan säger ifrån. Åtta månader efter diagnosen blev jag sjukskriven på grund av stress och bristen på återhämtning.

INNEHÅLL & MÅL

• Balans stress & återhämtning
• Praktiska övningar i avslappning och mindfulness
• Tips på hur du kan få in återhämtning i din vardag
• Länkar till övningar som du kan göra efter workshopen

Vi kommer att prata om den viktiga balansen av stress och återhämtning. Vad det egentligen betyder och varför det är så viktigt. Vad är stress, hur påverkar den oss och när blir den skadlig för oss? Vi pratar också om vad som faktiskt är återhämtande för kroppen och hjärnan och hur man kan få in det i en redan pressad vardag. Du kommer att få prova på olika övningar i avslappning och mindfulness. Och du får med dig praktiska tips på hur du kan få till en bättre balans mellan stress och återhämtning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Åsa Nelson är diplomerad mindfulnessinstruktör steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter och utbildad stress- och avspänningspedagog hos Sverigehälsan. Hon har arbetat med mindfulness sedan 2015 och driver idag företaget Fiffiga - För hållbar hälsa där hon erbjuder samtal, handledning och kurser inom mindfulness och stresshantering. 2018 fick hennes dotter diagnosen typ 1 diabetes och några månader efter konstaterades även celiaki.

VIKTIG INFORMATION
Kursen är berättigad som friskvård och ger utmärkta verktyg för stresshantering och effektiv återhämtning.