"Lär dig skapa serier och uttrycka dig exempelvis feministiskt, normkreativt, intersektionellt eller samhällskritiskt genom den ultimata berättartekniken serieteckning och satir." Under kursen i serieteckning varvas genomgångar och övningar med eget praktiskt arbete.

KURSINNEHÅLL
Du lär dig grunderna i serieteckning och utvecklas genom kreativa slagkraftiga berättartekniker i denna exklusiva kurs för vuxna. Vi kommer förutom att lära oss serietecknandets grunder gå igenom olika berättartekniker såsom folkbildning, satir, självbiografi, humor, utopi/dystopi, dokumentär och journalistik. Även enklare genomgång av bearbetning och färgläggning på dator erbjuds, men fokus ligger på hantverk med papper och penna och andra handfasta tekniker såsom collage.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs! Alla kan teckna.


KURSLEDARE
Karolina Bång är serietecknare, illustratör, utställningsmakare och manusförfattare som gett ut flertalet böcker och publicerats och ställts ut i både Sverige och utlandet. Hon är en van kulturpedagog som hållit i många kurser både för barn, unga och vuxna.
http://www.karolinabang.se